Разбиха бардаци в София, 8 сводника в ареста
Разбиха бардаци в София, 8 сводника в ареста / netinfo

Три клуба за сексуслуги, рекламиращи дейността си чрез Интернет, са разкрити при спецакция на служители от ГДБОП-НСП в столицата.

Полицаите установили, че на базираната в интернет страница www.escortsbg.com се рекламират клубове, в които се предлагат момичета между 18 и 25 години срещу 50 лева на час, а непълнолетни “вървели” на специални цени. В сайта всяка от младите жени била представена с професионална фотосесия - подробно са посочени физическите им данни и “професионални” умения.

Клиентите, които вече са се възползвали от услугите на клубовете, имали възможност в открит форум да изразяват впечатленията си, да споделят мнения, както и да правят класация на момичетата и да определят т. нар. ”лице на деня”. За разглеждане на порнографски снимки на момичетата е имало специална опция за ВИП-клиенти, които изпращали SMS на стойност 2 лева и така получавали индивидуална парола за достъп.

Непосредствено преди клубовете да бъдат атакувани, полицаите спряха достъпа до сайта. Проверките на трите жилищата, превърнати в бардаци, бяха извършени по едно и също време. В ареста за 72 часа са задържани осем мъже, на които прокуратурата е повдигнала обвинения за сводничество.

Общо в трите клуба по време на спецоперацията са работили 20 момичета от цялата страна. Осем сводника са ги пазели и са прибирали оборота от извършените сексуални услуги. Повечето от тях са от един и същи град в близост до София.

Само за един час, по време на обиските, 14 клиенти опитали да се възползват от услугите на проституиращите момичета. Клубовете работили с мрежа от таксиметрови шофьори, които превозвали младите жени до адреси на клиенти.

Нестандартните услуги се предлагали за 80 лева на час, а за 6 часа стандартният секс е струвал 200 лева.

И трите клуба са се помещавали в наети апартаменти в жилищни кооперации в централната част на столицата. Това създавало изключителни неудобства и притеснения на живеещите, сред които има и малки деца. За наетите апартаменти не са представени сключени договори за наем.

Всички материали по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура. Образувани са дознания.