Разбиха банда фалшификатори
Разбиха банда фалшификатори / Дарик-Пловдив

Антимафиоти разбиха организирана престъпна група, занимаващи се с изготвяне и разпространение на фалшиви банкноти и документи за самоличност, съобщиха от полицията. Мъжете са в ареста за 24 часа.

Операцията е проведена на територията на Пловдив и Варна. Претърсени са общо 12 адреса в Пловдив, 5 в село Бенковски и един във Варна. Иззети са 7 компютърни конфигурации, скенер, принтер, мобилни телефони, сим-карти, множество заготовки, празни бланки за дипломи и копия на дипломи, диплома за средно образование и документи за самоличност. В ареста са 56-годишен мъж от Бенковски, петима пловдивчани съответно на 46, 34, 33, 46 и 44 години, 50-годишен етиопски гражданин със статут на постоянно пребиваващ у нас. Задържан е и 26 -годишен турски гражданин. Той се издирва от Интерпол за убийство и други тежки криминални престъпления, потвърди директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Задържани са общо 12 души от Пловдив, тарторът на групата е на 46 години, също от областния град. Акцията приключи в края на деня. Очаква се утре прокуратурата да повдигне обвинения на членовете на групата. 24-часовата им мярка изтича късно тази вечер. Задържаните са криминално проявени.

Акцията е съвместна между антимафиотите от Пловдив и Варна със съдействието на Окръжна прокуратура.

Други новини от Пловдив