"Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция”. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков, цитиран от БГНЕС.

Тогава, когато се изясни пред българското общество коя е и Мата Хари, включително и да се разпита Васил Божков в Дубай чрез онлайн връзка дори на място там да бъде разпитан дали той ще потвърди в протокол на разпит дали е осигурявал милиони средства на Борисов, на неговия финансов министър и на пресаташето- Арнаудова, както заявяваше нееднократно самият Божков. Когато се изяснят всички тези неща много по-напред във времето ще е справедливо да ме чакат с призовка аз откъде съм знаел нещо за автомагистрала Хемус при положение, че всички факти за автомагистралата ги знаят тук народните представители. Знаят ги бившите министри на регионалното развитие-Нанков и Петя Аврамова и редица други високо поставени служители включително много близки строителни фирми до Борисов- около 15, които получиха по 1.2 млрд. авансово без да имаме в момента магистрала Хемус”, заяви още Рашков.

"След като се изяснят всички тези въпроси около ГЕРБ тогава прокуратурата ще може да търси отговор от един депутат, който очевидно им е много неудобен. Плюс това моите данни, които съм казал пред ваша колежка ги има в досъдебното производство, така че нека прокурорът, доколкото знам Денков се казва, да бъде така добър да попита неговия колега прокурор да пита какво съм казал в градска прокуратура по този повод. Очевидно е и че в момента чрез Гешев Борисов се опитва да разбере какво знам аз и какво бих могъл да изложа в делото, което води ГЕРБ срещу мен в Софийски градски съд”, коментира още Бойко Рашков. 

По-рано от прокуратурата съобщиха, че са направили опит да връчат призовка на Бойко Рашков, но той категорично отказал да я приеме

Държавното обвинение викат Рашков на разпит във връзка с преписка за лотовете на автомагистрала „Хемус“.

Викат Бойко Рашков на разпит, той отказал да приеме призовката

"На 02.12.2022 г. призовкар при СГП направи опит да връчи призовка на г-н Рашков, но последният е отказал категорично да получи призовката", съобщиха от пресцентъра на държвното обвинение. 

СГП напомня, че явяването на г-н Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната, че всеки български гражданин е длъжен да съдейства за разкриване на обективната истина, че е длъжен да се яви, когато бъде призован и да изложи всичко, което му е известно.

От прокуратурата припомнят, че ако Бойко Рашков откаже да се яви, той може да бъде глобен с до 2000 лева, или подлежи на принудително довеждане.