/ Георги Димитров
Министърът на вътрешните работи награди състезателите ни от Токио
"Добре дошли на нашите олимпийски шампиони. Не всеки ден имаме възможност да се срещнем с тях и искаме подобаващо да ги посрещнем в Министерството на вътрешните работи. Това са хора, които ни накараха да се чувстваме всички горди, че сме българи". Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на награждаването на олимпийските ни шампиони в МВР.

"Ние разбираме, че това, което те донесоха от Япония, означава денонощен труд, лишения и сила на духа, които стоят преди успехите, които са завоювали с чест. Те прославиха България по цял свят и затова от ние от ръководството на МВР взехме решение да наградим нашите олимпийски шампиони и по този начин да станем съпричастни с техните успехи", заяви Рашков.

На журналистически въпрос дали би останал като министър в редовен кабинет, той посочи, че е рано да мисли по въпроса. 

Относно КСНС за мигрантския натиск, той заяви, че би докладвал това, което е докладвал и в парламента заедно с всички нови факти, които се наблюдават през последните дни.

"Този мигрантски натиск се отчита във всички европейски страни. Отдава се голямо значение на тези групи, непрекъснато наближаващи към европейската част, включително големи групи афганистанци", допълни Рашков. 

По думите му проблемът се усложнява. "При необходимост може да се увеличи броят на полицейските служители на границите", уточни Рашков.