Рашидов: Докато аз съм министър, нищо няма да се приватизира
Рашидов: Докато аз съм министър, нищо няма да се приватизира / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Рашидов: Не ме интересуват лични интереси, а просперитета на българската култура
55899
Рашидов: Не ме интересуват лични интереси, а просперитета на българската култура
  • Рашидов: Не ме интересуват лични интереси, а просперитета на българската култура

Докато аз съм министър, нищо няма да се приватизира. Това коментира за Дарик министърът на културата Вежди Рашидов по повод обвиненията на Асоциацията на археолозите в България, че с промените в Закона за културното наследство се дава възможност за приватизация на Националния институт за недвижимо културно наследство.

„Не ме интересуват лични интереси, а само просперитета на българската култура”, допълни Рашидов.

„Това е едно говорене, винаги, когато един човек губи някъде нещо, или човек, който губи власт върху нещо, има едно в България модерно говорене - „ще се приватизира”. Нищо не се е приватизирало. Както виждате в годините, когато се говореше за българския Лувър, че ще става турски хотел, банка и какво ли не, преговори дори се водеха. Днес това става български национален музей”, заяви министърът.

„Докато аз съм министър няма нищо да се приватизира. Знаете, когато говорехме, че ще имаме реформа в театрите, какъв силен вой имаше, че убиват театрите, приватизират театрите. Както виждате нито театрите умряха, нито залите са приватизирани, напротив. Девет театъра се ремонтираха в един перфектен вид. Всички театри работят, показателите им са прекрасни. Както имаше отлив на публика, сега няма билети. Така, че нека бъдат спокойни. Винаги едно говорим в пространството от хора, които са заинтересувани доста лично от сега статуквото. Когато едно статукво се променя, винаги има такова говорене”, каза още Рашидов пред Дарик.