„Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство. То трябва да направи реформите, които политическите партии не ги направиха през последните 10-12 години”. Това коментира Рамадан Аталай от ДПС в ефира на NOVA.

„Този парламент не разполага с политиците, които да водят необходимия дебат”, заяви Аталай.

„Имаме политически формации, които за първи път са в парламента, но повече от 5 години са на сцената, пред обществото. Обществото им дава съответната енергия и те да поведат с тази енергия, защото първите 1-2 години след избори се правят болезнените реформи. Но тази формация не поема тази отговорност”, коментира Аталай.

НС решава за постоянните комисии, Любомир Каримански от ИТН оглави Комисията по бюджет и финанси

Според него служебното правителство „в този си вид има доста пропуски”.

Относно искането за актуализация на държавния бюджет, Аталай коментира, че едно служебно правителство не може да иска изменение на държавния бюджет.  

„Нашите експерти смятат, че с настоящия бюджет може да се посрещнат всички нужди”, каза Аталай.

Той коментира и скандала с полицейското насилие под колоните на Министерския съвет.

„Не защитаваме нито прокуратурата, нито насилниците в МВР, но не може всичките да ги сложим под общ знаменател. И не може след 30 години демокрация, да оставиш в редиците си хора, които могат, 4 или 10 души да замъкнат младежи и да се гаврят с тях. Същото е да накараш човек да подпише документ и да намалиш по този начин активността на изборите, да промениш ситуацията в парламент”, каза Аталай.