Ралчев: В НДСВ се проведе „лов на вещици”
Ралчев: В НДСВ се проведе „лов на вещици” / снимка: Sofia Photo Agency
„В НДСВ се проведе „лов на вещици” – това заяви в интервю за „Дарик кафе” Борислав Ралчев, който снощи беше изключен от партията и от жълтата парламентарна група заедно с още четирима свои колеги.

Ралчев не смята, че изгонването им от НДСВ ще консолидира партията, а напротив. Той не изключи възможността „при този подход" в ръководството да се стигне и до промени в изпълнителната власт – смени на жълти министри и заместник-министри в правителството.

„Веднага след конгреса казах, че някои хора искат да проведат т.нар. акция „лов на вещици” – за съжаление макар и късно, това се случи”, заяви Ралчев. Според него това са били ясни ходове, но той не можел да допусне, че в една либерална формация, където личността е изведена на преден план, диалогът и личното мнение може да бъде основание за такива мерки.

„Категорията „послушник”, която ни беше препоръчвана многократно, не ми подхожда най-малко на години. Как да стана на 70 години „послушко” – толкова години не съм бил, сега да стана изведнъж?!? Е, няма да стане тази работа!”, заяви Борислав Ралчев.

Ще бъде много лошо ако това, което казва Атанас Щерев се сбъдне, но не го изключвам, каза Ралчев по повод тезата на своя колега, че в НДСВ се води политика за закриване на партията.

Чуйте в прикачения звуков файл интервюто с Борислав Ралчев.