/ БГНЕС
"Току-що депозирах в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета ми като народен представител. Бях твърдо решен, още когато главният прокурор поиска моя имунитет, аз да го дам". Това заяви от кулоарите на парламента депутатът от ПП Радостин Василев.

Той отбеляза, че колегите му от ПП-ДБ са опитали да го разубедят, защото "те считат, че това действие на главния прокурор Иван Гешев е опит за шантаж и политически натиск спрямо един народен представител, който не се притеснява да казва това, което иска. Реших да дам пример как един народен представител може да даде сила на правосъдието, защото никой не може да бъде над закона", категоричен е депутатът.

"Неудобен съм, защото разкрих най-пряката връзка между ГЕРБ и ДПС и Радев и тя е в Министерство на младежта и спорта", обясни Василев.

Той посочи, че се надява прокуратурата да разследва със същия ентусиазъм всички корупционни скандали и даде пример с липсващите пари от магистрали, къщата в Барселона и др. 

"За разлика от мен, който няма от какво да се притеснявам, г-н Гешев вече години наред отказва да се съобрази с волята на българския народ и народните представители да се създаде механизъм за неговото разследване. Той възприема това като лична вендета и по всякакъв начин се опитва да се противопостави на това ние да търсим реален механизъм дали той някога е извършил закононарушение", добави Василев.

По думите му искането на имунитета е фарс, целящ неговото "унищожение".

"Иван Гешев и придворните му са истинските защитници на мафията в България", подчерта депутатът.

"Вече пето Народно събрание съм един от основните опоненти на недосегаемия ни главен прокурор. "Аз съм готов да се жертвам, но дали вие сте готови?", попита Василев.