/ Георги Димитров
"Чакам да бъда потърсен, няма от какво да се притеснявам", заяви депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев относно стартиралата от Спецпрокуратурата проверка по казуса „Татяна Дончева“, съобщава БГНЕС.

Държавното обвинение се самосезира след телевизионно интервю на Василев по „7/8 ТВ“, водено от председателя на парламентарната група на партията Тошко Йорданов, в което двамата изнасят данни за направен опит за търговия с влияние от страна Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

По думите им Дончева пожелала среща с Василев в неговата адвокатска кантора, за провеждането на която доказателство били видео камерите, монтирани на входа. На нея пък Дончева намеквала за опит за разцепване на групата на ИТН в парламента, написвайки на лист сумата от „500k” (500 000), по думите на самия Радостин Василев, без да е уточнена валутата.

„Не бих давал оценка на някакви доказателства преди въобще да се стигнало до някакъв казус. За мен казусът е морален“, коментира адвокатът.

„Това показва какво се е случвало дълги години назад, както в кулоарите на парламента, така и извън него“, казва още той.

Дали това е било опит за подкуп, Радостин Василев коментира по следния начин: „Никой не ми е предлагал подкуп, аз такова твърдение нямам. Адвокат съм и мога да правя преценка на фактите, никога няма да набедявам някого в нещо, което не е сигурно“. Депутатът определи срещата си с Татяна Дончева като „отвратителна“, а самата нея като „играч“, който сипел обиди към свои колеги.

„Нито съм набедявал някого, нито съм клеветил. Напротив, казах истината. Ако г-жа Дончева има смелостта да ме съди, тогава ще трябва да сблъска с още по-тежката истина“, коментира още Василев. 
БГНЕС