Радев отправи покана към Путин да посети България

Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС, архив
Държавният глава Румен Радев е отправил покана към президента на Русия Владимир Путин да посети България, съобщи прессекретариатът на президентството.

Радев е поздравил в телефонен разговор Путин и руския народ по повод отбелязването на Деня на Русия - 12 юни.

По време на двадесетминутния разговор, който се е провел по инициатива на българския президент, е била отбелязана дълбоката историческа и духовна връзка между българския и руския народ.

По повод навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, българският държавен глава е отправил покана към своя руски колега да направи официално посещение в страната ни през 2018 г.
 

Руският президент Владимир Путин
БГНЕС

Президентът Путин е благодарил за поканата и я приел, като точната дата на визитата предстои да бъде уточнена. Руският президент благодарил на президента Радев за приноса му за развитието на двустранните отношения.

По инициатива на руския президент е бил направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, и е било изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване, без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода.
БТА