Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев / БГНЕС
Опасната тенденция за отлив на кадри от Българската армия трябва да бъде прекратена, заяви президентът Румен Радев. По думите без решаването на този проблем не можем да имаме боеспособни въоръжени сили.
 
"Необходима е дългосрочна политика за прекратяване на опасната тенденция на отлив на личен състав от въоръжените сили. За решително издигане на социалния статус и на престижа на военната професия. Необходимо е, разбира се, да се търси балансът между двата важни компонента във въоръжените сили - човешкият фактор и материалните средства. В това отношение и политическото, и висшето военно ръководство ще имат своите огромни изпитания, защото всички тези средства, които се очаква да бъдат вложени в отбраната, трябва да градят способности по най-ефективен начин", посочи Радев.

Румен Радев награждава военни
БГНЕС

Държавният глава удостои бригаден генерал Михаил Попов с висше офицерско звание „генерал-майор” и го назначи за командир на Сухопътните войски.
 
С висше офицерско звание „генерал-майор” бе удостоен и съветникът на президента по военната сигурност - бригаден генерал Данчо Дяков.

Румен Радев награждава военни
БГНЕС