Срещата на "Дондуков" 2
Срещата на "Дондуков" 2 / пресцентър, президенството
България да постави на следващото заседание на Съвета на Европейския съюз въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници. За това призова президентът Румен Радев на среща с премиера Борисов, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерския съвет, съобщиха пресслужбата на държавния глава.

Борисов: Ако влязат 200 хил. мигранти, не знам какво ще се случи с България

Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

Извънредно: Борисов при Радев за Сирия (СНИМКИ)

По време на срещата на „Дондуков“ 2 беше обсъдена ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток, както и предприетите от отговорните институции мерки за охрана на границата и за безопасността на гражданите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната, но ще продължат да следят внимателно развитието на ситуацията.
пресцентър, президенството