/ БГНЕС
Протестиращи срещу президента се опитаха да го пресрещнат на входа на Военната академия
Президентът Румен Радев е готов със своя Конституция, но няма да каже какво е записал в нея, докато не види оставки.

"Докато не видя подадени оставки, няма да се въвличам в коментари, имам готов вариант за Конституция. Ще инициирам дебата веднага, и то много професионално и експертно, но в момента, в който видя оставките. Незабавни оставки на Борисов и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори и ново доверие", отсече Радев пред медиите в двора на Военната академия, където отиде за откриването на учебната година.

"Това управление приключи морално и трябва час по-скоро да приключи формално, всичко друго е агония", смята президентът.

Той поиска депутатите да не приемат варианта за съставянето на експертен кабинет, ако ГЕРБ се оттегли от властта.

"Когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката, за да се сложи край на режима Борисов, а не този режим да се бетонира. Експертен кабинет ще бъде измама", предупреди президентът.

Радев определи като "нагли опити за пожизнено управление на Борисов" промените в Изборния кодекс. "Милиони наши сънародници зад граница" не искат друго гласуване, освен дистанционно, категоричен е държавният глава.
 

Радев протести
БГНЕС

Радев протести
БГНЕС



Няколко десетки граждани, които не одобряват поведението на президента, се събраха на протест пред официалния вход на военния ВУЗ, за да причакат Радев на излизане. Те обаче нямаха шанс да го срещнат, защото президентът обаче беше изведен от задния изход на Академията. Протестиращите скандираха "Предател" и "Радев, оставка!".