Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството и близките на генерал Никола Колев, съобщиха от президентството.
 
„Генерал Колев ще бъде запомнен като изключително подготвен офицер и уважаван командир с безспорен принос към развитието, издигането и утвърждаването на авторитета на въоръжените ни сили“, заявява президентът в съболезнователното си писмо.
 
Почина ген. Никола Колев (ВИДЕО)

Румен Радев подчертава, че генерал Колев оставя ярка следа с високия си професионализъм и компетентност, с лидерските си качества, които неизменно е демонстрирал както по отношение на стратегическото ръководство на Българската армия, така и в своята обществено-политическа дейност.
 
В писмото си до опечалените президентът отбелязва и значимите заслуги на генерал Колев за реализирането на редица социално значими проекти и родолюбиви каузи. „Като доблестен български офицер, който твърдо и последователно отстоява своите позиции, генерал Колев вдъхновяваше и възпитаваше с личен пример“, се подчертава в съболезнователното си писмо държавният глава.