Радан Кънев: Когато ДСБ иска оставки, се чува добре, дори на улицата
Радан Кънев: Когато ДСБ иска оставки, се чува добре, дори на улицата / снимка: БГНЕС
Скандал в Реформаторския блок заради поста на просветния министър
83020
Скандал в Реформаторския блок заради поста на просветния министър
  • Скандал в Реформаторския блок заради поста на просветния министър

Пореден скандал в редиците на Реформаторския блок. Този път повод на недоволството стана информацията, че на заседание на Реформаторския блок е обсъждана оставката на министъра на образованието проф. Тодор Танев.

ДСБ искат оставката на просветния министър

Близкият до Меглена Кунева Даниел Вълчев вчера разкри, че в редиците на блока се обсъждат смяната на образователния министър. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обясни, че няма взето решение за министерски оставки, но не каза категорично ще „изгори ли” проф. Танев и кой ще го смени.

„Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в държавата. Чува се и на улицата, ако се налага. И най-малко го разбирате от проф. Даниел Вълчев. Какво сме коментирали на председателския съвет на Блока е отделна тема. Не съм аз човекът, който изнася подобна информация. Боя се, че проф. Вълчев леко злоупотреби с присъствието си там, без да е председател на партия, но нека да не коментираме. Не искам да влизам в лош тон”, обясни Кънев.

„Аз имах разговор с премиера, обсъждахме доста теми. Неговата категорична позиция беше, че работа на РБ е да оцени министрите си и ако иска да предлага подобни промени, отново да го прави Реформаторския блок”, коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Моето мнение за мястото на Христо Иванов (бел.ред. министър на правосъдието) не зависи от мнението на премиера. Аз смятам, че към момента той е единственият гарант на съдебната реформа. И без той да бъде част от кабинета, съдебна реформа няма да има. А това означава, че и моята подкрепа на кабинета би била напълно безсмислена”, заяви още Кънев.