/ iStock/Getty Images
Пострадалият е бил откаран в болница в Пловдив
Работник е с тежка черепно-мозъчна травма след трудов инцидент на строителен обект в Кърджали.

Двама работници пострадаха при инцидент в цех в смолянското село Смилян

Мъжът е паднал от новострояща се сграда в квартал "Възрожденци", около 9:00 часа на 20 февруари, потвърдиха за произшествието от дирекция "Инспекцията по труда".

Пострадалият е бил откаран в болница в Пловдив. "50-годишният работник е паднал от 2 м височина от необезопасена стълбищна клетка. Това е установила проверката на трудовите инспектори, които са били на мястото на произшествието часове след инцидента", обясни за БТА директорът на Инспекцията Ангелина Бабунска.

Двама работници загинаха на обект от новостроящ се участък на „Хемус“

На обекта са се правили довършителни дейности, като към момента на инцидента е имало двама служители - ел. техник и общ работник. Именно вторият мъж е пострадал. Всички работници на фирмата са били с трудови договори, е констатирала проверката на инспекторите.

Издаден е акт за спиране на дейностите по стълбищната клетка, която не е била обезопасена. "Проверките към момента продължават, изискана е цялата документация. Работим по случая съвместно с полицията", каза Бабунска.

Инцидент на площадка за радиоактивни отпадъци, има жертви (ВИДЕО)

Информацията за инцидента бе потвърдена и от пресцентъра на ОД на МВР. Дежурна оперативна група от полицията в извършила оглед на мястото на произшествието.

Образувано е досъдебно производство и работата продължават сектор "Криминална полиция" и разследващ полицай.
БТА