Работи се по 393 производства срещу криминално проявени
Работи се по 393 производства срещу криминално проявени / netinfo

Прокуратурата и полицията работят по 393 досъдебни производства срещу криминално проявени лица в страната.

Други близо 759 вече са приключени. Това съобщиха от Върховната прокуратура.

В списъка на прокуратурата обаче не фигурират имената на хората, които са сочени за босове на организираната престъпност у нас.

1152 неприключени досъдебни производства за извършени престъпления от 377 лица, са установени от магистратите до момента.

От тях са приключили 759, с внесени 351 обвинителни акта. С решение от съда са вече 70 досъдебни производства, като от тях са постановени 37 осъдителни присъди.

В процес на разследване са 393 съдебни производства.

Сред по-характерните случаи на досъдебни производства се посочват срещу Иво - Главата, Даниел – Релето и Ивайло Ториното, които са посочени като известни автокрадци.

В раздела „Пране на пари” са били наблюдавани 83 досъдебни производства срещу 142 лица. Към момента са приключени 53, като са внесени 37 обвинителни акта и има постановени четири присъди. Тук единственото по-известно име е това на бившия директор на „Мултигруп” Георги Самуилов.

Сред посочените, по които се работи, е и това срещу сина на взривения бос на СИК Стоил Славов, Георги Стоилов Славов – Главата, както и срещу бившия рекетьор Янко Ваташки.