Р. Петков: ДПС ще стоят добре на евроизборите
Р. Петков: ДПС ще стоят добре на евроизборите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

На територията на цялата страна има общо неудовлетворение от кадровата политика в изпълнителната власт на изнесените звена на централната администрация. Това коментира на пресконференция в Плевен областният председател на БСП Румен Петков: „Ние сме поставили и като председателски съвет на областния партиен съвет, и като народни представители въпроса пред ръководството на БСП и аз се надявам след Нова година да има друга динамика на кадровата политика по много причини".

Според него водещото трябва да бъде подготовката, експертният потенциал и личността, която се предлага. Трябва да има политически разум и оценка, адекватна на политическата реалност.

Румен Петков посочи, че никой не може да се сърди за кадровата ситуация около ДПС.

ДПС води определена кадрова политика - с какви инструменти налагат своята политика е друг въпрос. Аз съм сигурен, че те на евроизборите ще стоят добре, защото реализират добра политика. А когато ние сме спечелили изборите в областта и сме поставени в ъгъла, и няма решения, които да показват на обществото, че БСП има определени позиции като партия, ще бъдем загърбени".

Според Петков тези въпроси трябва да бъдат обсъдени от ръководствата на двете парламентарни групи съвместно с правителството, иначе се рискува на евроизборите да се стигне до негативен за БСП резултат и той ще е негативен за самото правителство.

„Не случайно Лютви Местан казва, че отношението на ДПС към евентуални предсрочни избори ще се предопредели от резултата на евроизборите. И ако искаме и се борим за това, правителството да изкара мандата си, тези животрептящи въпроси трябва да намерят решение".

Други новини от Плевен