Р. Леонидов: Станишев се издъни жестоко, да постъпи като мъж и да напусне политиката
Р. Леонидов: Станишев се издъни жестоко, да постъпи като мъж и да напусне политиката / снимка: БГНЕС, архив
Р. Леонидов: Станишев се издъни жестоко, да постъпи като мъж и да напусне политиката
64794
Р. Леонидов: Станишев се издъни жестоко, да постъпи като мъж и да напусне политиката
  • Р. Леонидов: Станишев се издъни жестоко, да постъпи като мъж и да напусне политиката

Предсрочните избори трябва да се проведат през май 2014 г., заедно с евровота - дотогава кабинетът „Орешарски” трябва да начертае ясна програма, която да включва и промени в изборните правила. Това коментира в интервю за Дарик поетът и журналист Румен Леонидов.

По думите му председателят на БСП Сергей Станишев трябва да поеме отговорност и да подаде оставка, с която ще освободи натрупаното напрежение и ще даде възможност на правителството да стабилизира страната и да я подготви за нови избори.

Интелигенцията трябва да бъде по-активна, заяви Румен Леонодов в предаването Междуредие. Според него българите нямат нужда от нов премиер, а от нов пример. Леонидов направи уговорката, че нито харесва правителство на Пламен Орешарски, нито е гласувал за ГЕРБ, но в момента трябва да надделее разумът, а не емоциите.

Интелигенцията трябва да бъде по-активна, заяви Леонодов в предаването Междуредие. Според него българите нямат нужда от нов премиер, а от нов пример. Той направи уговорката, че нито харесва правителство на Пламен Орешарски, нито е гласувал за ГЕРБ, но в момента трябва да надделее разумът, а не емоциите.

„Аз не виждам нито в ляво, нито вдясно, нито в центъра духовни хора. Затова основавам едно движение за духовна демокрация, което няма да е партия, а ще бъде група за натиск. Орешарски да остане премиер, за шеф на ДАНС да бъде назначен полицай, да има стабилизация и догодина, когато идват европейските избори, да кажат „Ние ще си подадем оставката”, заяви той.

„Нещата са много страшни, а накрая ще платим всички с една грандиозна инфлация. Тогава всички ще кажем, че не сме проявили благоразумие. Не съм фен на това правителство, но смятам, че разумът трябва да надделее над емоциите това може да стане само през оставката на Станишев”, заяви още Леонидов.

„Той се издъни жестоко. Като политик той се оказа „гола вода”, както казва улицата. Станишев трябва да се прояви като мъж, да каже „Аз сбърках, виновен съм пред партията, виновен съм пред държавата, напускам политиката. Ако това го направи, той ще остане дори по-достоен в историята от Жан Виденов, който една стотинка не открадна, но беше изхвърлен от историята благодарение на своите съидейници и мошеници, които обраха тогава”, коментира той.

Целия разговор слушайте на RadioDarikNews.bg