Янко Ваташки счупи светкавицата на фоторепортер
Янко Ваташки счупи светкавицата на фоторепортер / netinfo
Софийски градски съд отложи делото срещу Янко Ваташки-Лудия за отвличане и изнудване на йорданския гражданин Мохамед Атти. Ваташки нападна фоторепортер от вестник „Стандарт” и счупи фотоапарата му в съдебната зала.

Още с влизането си в съдебната зала Янко Ваташки нападна фоторепортера Борис Цанков и счупи светкавицата на фотоапарата му.

Според прокурора Христо Граматиков, нежеланието на Ваташки да бъде сниман не може да бъде оправдание за постъпката му. По всяка вероятност прокуратурата ще образува ново дело за хулиганство срещу Лудия.

Впоследствие делото беше отложено поради неявяването на основните свидетели Сава Романова и Адриан Евтимов, които са в чужбина.

Освен това в Софийска градска прокуратура все още не са получени записи от телефонни разговори между подсъдимите, записани чрез секретни разузнавателни средства.

Според обвинителния акт, през 2002 година Ваташки и другите двама подсъдими по делото – Иво Методиев и Димитър Василев, са отвлекли йорданеца Мохамед Атти и в продължение на няколко дни са го държали затворен против волята му във фургон край село Николаево. Те са измъчвали чужденеца и са целели да получат откуп в размер на 20 000 лева.

Делото бе отложено за 25 април. Тогава трябва да бъдат редовно призовани неявилите се свидетели, както и да бъдат представени телефонните записи по случая, осъществени от ДОТИ.