Янев: Трябва да спрем разпадането на държавата ни
Янев: Трябва да спрем разпадането на държавата ни / снимка: DarikNews
Янев: Трябва да спрем разпадането на държавата ни
19679
Янев: Трябва да спрем разпадането на държавата ни
  • Янев: Трябва да спрем разпадането на държавата ни

Лидерът на Ред, законност, справедливост" Яне Янев откри в Плевен предизборната кампания за Европейски парламент на партията. На срещата бяха и 10 от 17-те кандидати в лисата на РЗС, начело с водача Димитър Абаджиев.

"За 20 години в Плевен едни и същи политически персонажи се опитват да дирижират всичко и на всяка цена. В Плевен корупцията не е по-малко отколкото в държавата като цяло. Плевен има да изкупува грях пред българското общество, че допусна Румен Петков, който разгради системата на МВР и я превърна в поръчкова партийна милиция. Никога никой министър, в нито едно правителство след 10 ноември, не е употребявал цялата система на МВР за лични икономически дивиденти и в полза на една политическа партия. Затова една от първите законодателни инициативи, която РЗС ще внесе в следващия парламент, е свързана с това да се забрани със закон министри на вътрешните работи да могат да стават партийни секретари. Министрите на вътрешните работи трябва да бъдат честни хора, политически необременени. Не може МВР да служи на една политическа партия, това го няма никъде. Завчера се върнах от посещение в Израел. Израелската държава е със сходно население като нашето и има по-малко от 20 000 полицаи, а в България има около 70 000 и половината от тях, не само че не си вършат работата, но и работят срещу държавата в определени моменти. Трябва да се сложи край на тази пародия. Ние сме европейска държава и трябва да има истинска сигурност за българските граждани", коментира Яне Янев.

Лидерът на РЗС заяви, че партията продължава обиколката си в страната, но за разлика от другите политически партии, няма да прави помпозни кампании. "Считаме, че най-верният лакмус да проверите коя партия принадлежи на мафията е да видите как тя е стартирала кампанията си. Колкото една кампания е по-пищна, луксозна и шикозна, толкова партията е по-корумпирана и политиците, които й принадлежат, са по-свързани с мафията", категоричен бе Янев.

"Нашите евродепутати отиват в Брюксел с една мисия. Тя е свързана със солидна, последователна и безкомпромисна борба с корупцията. На първо място те ще търсят законодателни инициативи и механизми за разсекретяване на сметките на феодалите, на хора от така наречения политически елит и от така наречените олигарси. Затова считаме, че този законодателен пакет е един от основните приоритети и ще оповестим подробности за него още в първите седмици, в които започне работа ЕП, тъй като имаме подкрепата за тази наша инициатива от нашите партньори от Съюза на европейските консерватори и реформисти", допълни Янев и допълни: РЗС си е поставила за цел да постигне резултат - знаков, който ще даде възможност да се направи силен хода на Парламентарните избори, който аз няма да оповестявам. Ако българските граждани кажат сега  на изборите „Спри корупцията", то на националните избори ще може да се случи нещо изключително значимо за България и да се спре този тотален разпад на държавността. 20 години България пред очите на нашия народ се разпада като държава, трябва да спрем този разпад.