Яне Янев: Уволниха шефката на инспектората на НАП-София?
Яне Янев: Уволниха шефката на инспектората на НАП-София? / снимкa: Sofia Photo Agency
Яне Янев: Уволниха шефката на инспектората на НАП-София?
19436
Яне Янев: Уволниха шефката на инспектората на НАП-София?
  • Яне Янев: Уволниха шефката на инспектората на НАП-София?

Началникът на инспектората на Националната агенция по проходите в София Биляна Грозданова ще бъде уволнена в началото на следващата седмица, заяви в Бургас лидерът на партия „Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Той обясни, че преди десет дни хора от партията му са се срещнали с изпълнителния директор на НАП-София Красимир Стефанов и са поискали оставката на Грозданова. По думите на Янев РЗС разполага с информация, че тя вече е уволнена. Ето какво още каза Яне Янев:

„Биляна Грозданова е освободена от заемания пост, не само заради конфликтност в самия инспекторат, но и поради блокиране на най-важните му функции. Как така Биляна Грозданова не е успяла да проследи изтичането на пари в швейцарски сметки, както и всички станали безобразия", коментира лидерът на РЗС.

Освен това Яне Янев и Димитър Абаджиев са осведомили Красимир Стефанов, че високопоставена регионална служителка на приходната агенция е участвала в схеми за продажба на апетитни парцели по Черноморието. Според тях в инспектората на НАП има сериозни проблеми, зад които стои ръководството. По думите на Янев изпълнителният директор на НАП е разпоредил проверка на всички подадени сигнали, с обещанието, че при наличие на доказателства ще се стигне до наказания и уволнения.