Яне Янев ще заведе дело за клевета срещу Ангел Марин
Яне Янев ще заведе дело за клевета срещу Ангел Марин / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Яне Янев ще заведе дело за клевета срещу Ангел Марин
50585
Яне Янев ще заведе дело за клевета срещу Ангел Марин
  • Яне Янев ще заведе дело за клевета срещу Ангел Марин

Лидерът на РЗС Яне Янев съобщи, че до няколко дни ще заведе дело за клевета срещу предишния вицепрезидент Ангел Марин. Повод за решението е изказване на Марин, че Янев е ходатайствал за помилването на Васил Пашов. Яне Янев беше категоричен, че познава семейство Пашови, но никога не е ходил да иска помилване за Васил.

Лидерът на РЗС допълни, че в понеделник ще подаде сигнал до Върховната касационна прокуратура и ще поиска да разбере дали Марин не е извършил нарушение, като е оповестил името на Васил Пашов.

"Никога и по никакъв повод не съм осъществявал ходатайство пред Марин. Той е лъжец или има много сериозни проблеми с паметта, разбира се, на неговите години е разбираемо. Не съм влизал в кабинета на Марин да ходатайствам за който и да било. Не съм се виждал никъде с Марин и нямам желание да се виждам. Аз съм готов, ако някой по някакъв повод, в това число и длъжностни лица или компетентни институции, в това число и прокуратурата, докаже, че по някакъв начин аз съм лобирал, съм готов да понеса отговорност. Искам обаче да се знае, че всички тези 533 помилвани лица, от които 285 тежки престъпници - убийци, наркотрафиканти, кой е ходатайствал за тях, кой е лобирал за тях? Олигарсите, които платиха кампанията на Първанов, тези, които са го подкрепяли през годините или кой?", коментира още председателят на комисията, която разследва помилванията по време на двата президентски мандата.