Яне Янев: Държавата е на прага на финансов банкрут
Яне Янев: Държавата е на прага на финансов банкрут / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Държавата е на прага на финансов банкрут и това се прикрива от Министерството на финансите. Имам съмнения, че тези хора са се изкушили да пипат и валутния резерв. Това трябва да се провери веднага", заяви в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Преди дни Янев обвини кабинета, че унищожава ударно документи:

„Това е много притеснителен процес, трябва да се вземат спешни мерки. Това е опит за прикриване на следи", заяви Янев. Според него част от министерствата не са управлявани от министрите, а от министри в сянка, които задкулисно са дирижирали процеса.

„Министерството на икономиката и енергетиката по-скоро се управлява от депутата Добрев, отколкото от министъра", заяви Яне Янев.

Той се съмнява, че в момента от Министерството на икономиката и енергетиката се изнасят „чували с пари" и „на всяко 25-то число се носят в курортно селище край Стара Загора, в луксозен хотел на бивша министърка от Тройната коалиция".

Според Янев част от документите вече са унищожени.

„Не трябва да има никакво съглашателство по отношение на предаването на властта. Служебното правителство трябва да направи отчет в какво състояние приема държавата", заяви Яне Янев.

Източник: NovaNews.bg