Втори протест на българска браншова камара "Пътища". Пътните строители се събраха за да изразят недоволството си пред Народното събрание в София, както и в цялата страна. Минути преди 10 часа на жълтите павета пристигнаха и няколко камиона.
 

протест пътни строители
Снимка: Георги Димитров

Малко след това протестиращите се отправиха към Министерския съвет. По-рано пътностроителната техника блокира движението пред сградата на парламента, предава БТА.

Организаторите на протеста  - Браншова камара "Пътища", съобщиха, че протестиращите са получили подкрепа от представители на КНСБ, КТ "Подкрепа", Европейския център за транспортни политики, Асоциацията на автомобилните инструктори с председател Красимир Георгиев.

Коли на автомобилни инструктори също се включиха в блокирането на движението по бул. "Цар Освободител" пред парламента.

протест пътища
БГНЕС


"Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко!", "Пътният бранш е пред фалит", "Всеки труд се заплаща". Такива надписи носят пътните строители.
 

протест пътни строители
Снимка: Георги Димитров

Пътищарите, представлявани от ББК „Пътища“ настояха за предприемане на своевременни действия от страна на правителството и парламента за адекватното управление и поддържане на пътната мрежа на Република България, чрез възлагане на ремонтно-възстановителни дейности.
 

протест пътища
БГНЕС

"Тук сме, за да подкрепим народните представители в тяхното желание да има безопасни пътища и да ги убедим, че трябва да гласуват първа точка от днешния дневен ред, която е приетата вчера от регионалната комисия – приетото решение за разплащане на 50% от дължимите суми и започване на възлагания по текущите договори, така че да можем да приведем републиканската пътна мрежа в нормално състояние”, каза Стефан Чайков, председател на Браншова камара „Пътища”.

протест пътни строители
Снимка: Георги Димитров


Малко преди 12 часа протестът приключи.

"Вземете единственото правилно решение в подкрепа за пътния бранш и на милионите българи, които ползват републиканската пътна мрежа", обърна се към депутатите Чайков. Той предупреди народните представители: Ако не вземете правилното решение, ще се върнем повече и по-силни.

БГНЕС