Пътните настилки са мокри и заснежени
Пътните настилки са мокри и заснежени / Sofia Photo Agency

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени, а по високите места, където са били заледени, са почистени и опесъчени, информират от Съюза на българските автомобилисти.

Автомагистралите Тракия, Хемус и Марица са с мокри пътни настилки. Има опасност от заледявания на мостовете и виадуктите.

Поради мъгла е намалена видимостта - до 50 м в района на Лом, до 100 м в районите на Самуил, Кубрат, Лозница и Добрич и до 150 м в районите на Полски Тръмбеш, Павликени и София

Проходите Златица-Етрополе , Твърдица-Елена и Върбишки са затворени. За товарни автомобили са затворени проходите Дюлински и Троян-Кърнаре.

През нощта в София са обработени улиците, по които се движи градският транспорт, както и стръмните участъци, съобщи пресцентърът на Столичната община. С магнезиеви смеси са обработени срещу заледяване и улиците с обществена значимост в столичните квартали.

Обработени са и общинските пътищата в Столичната община, както и пътните настилки в природен парк "Витоша". Градският транспорт се движи по разписание.