Пътни забрани в София заради МВР и Ерос
Пътни забрани в София заради МВР и Ерос / netinfo

Престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Александър Батенберг” са забранени от 7 до 24 ч. днес. Причина за ограничението е репетицията за тържествения водосвет и парад по повод празника на МВР на 5 юли. В самия ден на полицията същата забрана ще е валидна за времето от 6 до 12 ч.

Забраната за престой и паркиране във връзка с репетицията за празника на МВР се налага и по паркинга на пл. "Княз Ал. Батенберг" и ул. "Оборище" между ул. "Раковски" и бул. "В. Левски". На 5 юли ограничението се въвежда от 8 до 14.30 ч. по ул. "Милин камък" между булевардите "Св. Наум" и "Джеймс Баучер". От 19 до 24.00 ч. днес и от 7.30 до 11.30 ч. на 5 юли се забранява влизането на превозни средства по бул. "Княз Ал. Дондуков" между бул. "Кн. М. Луиза" и ул. "Раковски", с изключение на трамвайните мотриси от линии № 20 и 22; ул. "15-ти ноември между" пл. "Св. Ал. Невски" и бул. "Цар Освободител"; ул. "11-ти август" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска"; ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Раковски"; бул. "Цар Освободител" между бул. "В. Левски" и бул. "Княз Ал. Дондуков"; ул. "Цар Шишман" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; ул. "Бенковски" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; ул. "Дякон Игнатий" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител"; ул. "Московска" между бул. "Васил Левски" и ул. "Княз Ал. Батенберг"; ул. "Георги Раковски" между бул. "Княз Ал. Дондуков" и ул. "Гурко", с изключение на тролейбусите от линия № 9. Паркингите “синя зона “ и “служебен абонамент” за времето , през което ще се провеждат мероприятията се закриват в посочените улици булеварди. От 7 до 22 ч. на 5 юли ще бъдат закрити паркингите пред вход А3 и А 5 на НДК.

Във връзка с прием за Националния празник на Беларус от 8 ч. до 14 ч. днес се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства по улиците “Константин Щъркелов” между ул. “Акад. Методи Попов” и ул. “Незабравка” и ул. “Николай Островски” между улиците “Акад. Методи Попов” и ул. “Незабравка”.

По повод концерта на Ерос Рамацоти на стадион “Локомотив” от 17 ч. до 24 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства и в двете посоки по бул. “Рожен” между улиците “Петър Панайотов” и “Ген. Николай Жеков”. От 14 ч. до 17 ч. преминаването на пътни превозни средства и в двете посоки по бул. “Рожен” между улиците “Петър Панайотов” и “Ген. Николай Жеков” ще се ограничава по преценка на “Пътна полиция – КАТ”.