Първо дело за конфликт на интереси влиза в съда в Разград
Първо дело за конфликт на интереси влиза в съда в Разград / Sofia Photo Agency
Първо дело за конфликт на интереси влиза в съда в Разград
19650
Първо дело за конфликт на интереси влиза в съда в Разград
  • Първо дело за конфликт на интереси влиза в съда в Разград

Административният съд в Разград ще гледа първото дело за конфликт на интереси. То е срещу кмета на Разград Денчо Бояджиев, заведено е от Комисията по закона за предотвратяване на конфликт на интереси в Общинския съвет.

Разследване на съветниците от Комисията по закона за предотвратяване на конфликт на интереси установи, че кметът на Разград Денчо Бояджиев е член на Управителния съвет на неправителствената организация "Център за икономическо развитие", която девета година ползва безвъзмездно общински имот, а също и средства по проект за рехабилитация на общински път. Това обаче не било вписано в декларацията на кмета, подадена през януари по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, нито пък е спазено законовото изискване нарушителят да отстрани конфликта в едномесечен срок от подаването на декларацията. Кметът се оттеглил от неправителствената организация в началото на април.

През тази седмица в Административен съд-Разград ще започнат още две дела по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, те са срещу общински съветници. И трите сигнала бяха подадени от лидера на Центъра на неправителствените организации Георги Милков.