министърът на икономиката Емил Караниколов
министърът на икономиката Емил Караниколов / БГНЕС
Караниколов трябваше да съпроводи самолет с 32 т храна, дарение за ОАЕ, и да се върне с 15 т предпазни средства за медиците ни
Първи министър под карантина за коронавирус след посещение зад граница.

Министърът на икономиката Емил Караниколов е поставен под 14-дневна карантина след като се завърна от Обединените арабски емирства, съобщи NOVA.

15 тона медицински консумативи от ОАЕ срещу наши зеленчуци, месо и млечни продукти

Караниколов обаче трябваше да замине спешно, за да съпроводи самолета с 32 тона храни, дарение за ОАЕ от български фирми. Пратката съдържаше зеленчуци, месо и млечни продукти, които бяха доставени на 13 април на международното летище в Абу Даби. Именно заради това се наложи Караниколов да спази правилата и противоепидимичните мерки, валидни за всички наши сънародници, които се завръщат от чужбина, а именно - да се самоизолира за две седмици.

В ОАЕ министърът на икономиката проведе среща с държавния министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията от COVID-19, а от емирствата ни върнаха жеста с тонове дарение, включващо защитни средства, маски и облекла срещу заразата, общо 15 тона.
NOVA