Първанова: Няма да има разцепление в НДСВ
Първанова: Няма да има разцепление в НДСВ / netinfo

Жалбите на хората на Борислав Ралчев, Борислав Великов и Пламен Панайотов срещу регистрацията на Третия конгрес на НДСВ пречат и трябва да бъдат оттеглени – каза в предаването „Дарик кафе” Антония Първанова от НДСВ.

Ултиматум е прозвучал на снощното заседание на ПГ на НДСВ. Лидерът на жълтите Симеон Сакскобургготски е поискал от Борислав Ралчев, Борислав Великов и Пламен Панайотов да оттеглят жалбите на своите хора срещу регистрацията на Третия конгрес на НДСВ – в противен случай е заявил ясно, че ще поиска оставките на тримата и от партия НДСВ и от парламента.

„Спорът беше в това дали на конгреса е била желана промяна, дали е била дирижирана или е била манипулация и стана ясно, че тази промяна е желана, затова няма причина да има отцепване на парламентарната група”. Така отговори Първанова на въпроса дали е възможно да има оставки и на други членове на НДСВ, ако се стигне до оставките на Борислав Ралчев, Борислав Великов и Пламен Панайотов и добави:

„Винаги разчитаме, разумни хора сме, зрели хора сме, не сме малки деца та да разбираме от пошляпване само, ако това въобще е някакъв метод възпитателен – аз не мисля така де, но като не става с говорене, като не става със сигнали, става с ясна и конкретна задача, и ако и тогава не става с ясна и конкретна задача, значи имаме различни цели”.

Цялото интервю с Антония Първанова чуйте в звуковия файл