Първанов: Време е проблемите на столицата да бъдат поставени честно и отговорно
Първанов: Време е проблемите на столицата да бъдат поставени честно и отговорно / netinfo

За периода от 1 октомври до 20 ноември президентът Георги Първанов се е възползвал от правото на специален режим на движение 78 пъти, докато кметът Бойко Борисов е направил това 84 пъти. С тази справка прессекретариата на президента отвърна на искането на столичния кмет Бойко Борисов колите на държавниците, които се движат по така наречения специален режим „Мизия”, да спрат да го правят в пиковите часове.

В причина за размяна на отговори между „Дондуков” 2 и „Московска” 33 се превърна специалният режим, който осигурява зелена вълна за правителствените кортежи. Справката на прессекретариата на президента показва, че българският държавен глава се е възползвал с шест пъти по-малко от този режим на движение в сравнение с Бойко Борисов.

Освен това от „Дондуков” 2 напомнят, че от 2001 година заедно с президента, премиера, председателя на Народното събрание, министъра на вътрешните работи и официалните делегации, от специалния режим „Мизия” се е облагодетелствал и самият Бойко Борисов – веднъж като главен секретар на МВР и втори път като кмет на София.

Време е проблемите на столицата да бъдат поставени честно и отговорно и за тях да се търсят разумни решения, а не ПР-акции, се казва още в съобщението от „Дондуков” 2. То завършва с още едно напомняне, че съвременната политическа култура изисква диалогът между институциите да се води пряко, а не чрез медиите.