Първанов в Пловдив с германския му колега
Първанов в Пловдив с германския му колега / Снимка: Sofia Photo Agency
Президентът на Германия Хорст Кьолер ще посети фирма „Либхер Хаусгерете Марица” в пловдивското село Радиново. Той ще бъде придружаван от 50-членна бизнес делегация. Германският президент ще обиколи производственото хале и ще разгледа производствата на врати, изпарители и корпуси, както и обработката на пластмаси. Хорст Кьолер и съпругата му Ева Луизе Кьолер са на тридневно посещение в България от вчера.

След посещението си в завода на „Либхер” германските гости заедно с президента Георги Първанов и неговата съпруга Зорка Първанова ще разгледат църквата “Св. св. Константин и Елена”, Балабановата къща и къщата на Хиндлиян в Стария Пловдив.

За първите дами е предвидена отделна програма, съобщават от президентството. Те ще открият новия офис на Информационния център за редки болести в пловдивския Медицински университет. Това е първият и единствен център, който се занимава с проблемите на редките болести в Източна Европа. Той предоставя безплатно информация на асоциации и медицински специалисти, както и на пациенти за редки болести и лекарства за тях, които се произвеждат в ограничени количества.

Други новини в Пловдив