Първанов участва в дискусия за децата и младежта
Първанов участва в дискусия за децата и младежта / снимкa: Sofia Photo Agency

Президентът Георги Първанов ще участва в публична дискусия за политиката за децата и младежта, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Форумът е организиран от Икономическия и социален съвет на Република България и има за цел да представи позицията на гражданското общество у нас и в Европейския съюз за насърчаване и обединяване усилията на държавните институции, органите на местното самоуправление, бизнеса, неправителствените организации и останалите структури на гражданското общество за закрила на децата, семейството и равните възможности между половете.

Предвижда се да бъдат обсъдени предстоящите неотложни действия на всички институции, които да гарантират нормалното развитие и възпитание на децата и да подпомогнат тяхната реализация в обществения живот. Акцент ще бъде поставен и върху отговорността на родителите в този процес, както и върху необходимостта от адекватна подкрепа и помощ от страна на държавата и обществото към семейството. След дискусията Георги Първанов ще се срещне с председателя на парламента на Латвия Гундарс Даудзе, който днес пристигна на официално посещение в България по покана на българския си колега Георги Пирински.