Първанов се срещна с Миронов
Първанов се срещна с Миронов / снимка: Sofia Photo Agency

Президентът Георги Първанов се срещна с председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Сергей Миронов.

По време на срещата гостът сподели своите силни впечатления от проведените тези дни чествания по повод 130-годишнината от Освобождението на България. Обсъдени бяха отношенията между България и Русия на всички равнища, като бе акцентирано на връзките в търговско-икономическата сфера и културния обмен.

Сергей Миронов потвърди готовността на своята страна да изпълни поетите по време на последното посещение на президента Владимир Путин у нас ангажименти, включително в областта на енергетиката.

Първанов отбеляза, че за последните две десетилетия между двете страни днес има най-интензивния диалог, довел до редица конкретни споразумения. Общо бе мнението за необходимостта в най-скоро време да започне работата на Българо-руския обществен форум.

Българският държавен глава предаде своите поздрави на настоящия президент Владимир Путин и новоизбрания президент Дмитрий Медведев. Имахме честта да посрещнем и двамата тук и това е важен знак за развитието на двустранните отношения, изтъкна Георги Първанов. Сергей Миронов изрази съболезнования от името на делегацията и руския народ към роднините и близките на загиналите в пожара във влака София - Кардам.