Първанов предлага БСП да сформира правителство в сянка
Първанов предлага БСП да сформира правителство в сянка / снимки: DarikNews.bg, Разград
Първанов предлага БСП да сформира правителство в сянка
51453
Първанов предлага БСП да сформира правителство в сянка
  • Първанов предлага БСП да сформира правителство в сянка

Соломоновско решение за борбата за лидерския пост в БСП предложи социалист от Разград по време на среща на местния партиен актив с бившия президент Георги Първанов. „Седнете, разберете се, нека Сергей Станишев да е лидер на партията, а вие - премиер, защото по-добре ще се справите”, обърна се Павел Тодоров.

Първанов подмина предложението с репликата, че не иска да отправя лични критики и да персонифицира, обяви се обаче за пряк избор на лидера на БСП от партийните организации по места.

„В момента партийният живот е на принципа на обърнатата демокрация, идва функционер и ви свежда ново становище, а не трябва да е така. Предлагам пряк избор на лидера на БСП от партийните организации по места”, аргументира пред разградските социалисти предложението си за избор на лидер от местните структури Първанов.

Той каза още, че няма да има драма, ако не бъде избран за лидер на БСП. Обеща на местните социалисти, че ще продължи да работи за партийната кауза.

Първанов предложи БСП да сформира правителство в сянка, то да излиза с позиции по важни за страната теми още преди официалния кабинет.

Първанов предлага БСП да сформира правителство в сянка
netinfo

Неизживяното русофобство на десните партии в България е причина за отказа на премиера Бойко Борисов в страната да има българо-руска централа, изтъкна Георги Първанов. Той обвини външния министър Николай Младенов в разбиване на българската дипломация с освобождаването на 40 посланически поста. Първанов обясни, че е чел досиетата на дипломатите и освен в едно-две, във всички останали нямало нищо укорително, а ставало ясно, че посланиците са работили за България.

Според Първанов за провала на бизнесфорума в Катар отговорност трябва да поеме Младенов. Той използва да припомни и, че подобна ситуация имало преди това в Тунис.