Първанов: Очаквам борба с компромати
Първанов: Очаквам борба с компромати / netinfo

Очаквам трудна предизборна борба с компромати, каза в Пазарджик президентът Георги Първанов. Датата 22 октомври, определена за избора, е ранна и е предпоставка за допълнително напрежение между кандидатите, добави държавният глава. Като политик от дълго време президентът добре знае, че няма политическа битка, която да е предречена, каза още президентът. Според него тази предизборна кампания ще бъде сериозен сблъсък, но той се надява да се изложат идеи и виждания за политика, а не сблъсък на лични качества, нищо че изборът е мажоритарен.

Очаквам трудна кампания, каза още Първанов, но се надявам, че ще бъде полезна за избирателите. Георги Първанов отказа да коментира останалите кандидати за президентския пост и обеща да обяви кандидатурата си в законовия срок, ако изобщо се кандидатира.

Президентът Георги Първанов присъства на откриването на новия мост „Атлантик” в Пазарджик, който ще облекчи пътникопотока от централната част на града към автомагистрала „Тракия”. Мостът е построен с държавна субсидия от 2 мил. лева.

По-късно той ще открие нов културен център в село Паталеница.