Първанов: Няма да окача бутонките на пирона
Първанов: Няма да окача бутонките на пирона / БГНЕС
Пряко включване на Деница Иванова от конгреса на АБВ
92101
Пряко включване на Деница Иванова от конгреса на АБВ
Първанов: Няма да окача бутонките на пирона
  • Пряко включване на Деница Иванова от конгреса на АБВ
  • Първанов: Няма да окача бутонките на пирона

Председателят на АБВ Георги Първанов се оттегли от лидерския пост в партията. Той обаче заяви, че това не е неговият бенефисен мач и "няма да окачи бутонките на пирона".

Първанов: Оттеглям се от председателския пост на АБВ

"Днес аз се оттеглям от оперативната политика, тоест няма да заемам ръководни постове. Имам лични причини, които не смятам да коментирам. Имам обаче и важни политически мотиви. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха. Случи се така, че размишлявайки тези дни, около 10 януари видях много предавания, филми, медийни събития, които ме върнаха към времето, в което току-що бях избран за партиен председател. Тогава партийната централа остана без ток, парно и телефони. Трябваше да прекарвам там ден и нощ буквално, докато отвън ни атакуваха, хвърчаха павета. Имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго, барикадите са навсякъде - в парламента, в душите ни. Сега ни атакуват с павета-думи, с павета-компромати", каза Първанов.

Той призна, че най-много го е заболяло от поръчковата информация, че ще напусне АБВ.

Константин Проданов е новият лидер на АБВ

Първанов посочи, че е "вградил сянката си в АБВ" и ще даде всичко от себе си за нейния успех. "Казано на спортен език, скъпи приятели, днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона", каза той.

Румен Петков: Промяната ще започне с АБВ

В момента се провежда Втората сесия на Втория конгрес на АБВ, като предстои да бъде избран нов лидер и да бъдат направени и промени в ръководството.