Първа жалба постъпи в РИК
Първа жалба постъпи в РИК / netinfo

Жалба срещу кмета на община Твърдица е подадена в Районната избирателна комисия от партия „Атака”, съобщи за Дарик председателят на комисията Станимир Туджаров. Жалбата е по повод разпределението на квотите на парламентарно представените партии в секционните комисии за предстоящите избори за депутати в Европарламента в Община Твърдица.

Според кмета на Твърдица Катя Дойчева местата са разпределени процентно, както е процентното съотношение на политическите партии в парламента. Всички останали партии са постигнали съгласие за съставите на секционни комисии и са подписали протокола от проведените във вторник консултации.

Само Партия „Атака” не е подписала протокола. Документите ще бъдат предадени тази вечер в РИК-Сливен. „По закон преговорите се водят в общините и ние не можем да им налагаме нищо” - каза пред Дарик председателят на РИК Станимир Туджаров. Ако все пак не се постигне споразумение Районната избирателна комисия, след като получи документацията, трябва да вземе решение за съставите на секционните комисии в Твърдица. Ако това решение не удовлетвори партиите, документацията се изпраща в ЦИКЕП и те ще определят съставите на секционните комисии.

Общо 18 са секциите в община Твърдица, три от тях ще бъдат в състав от 7 члена, тъй като в тях са вписани под 300 избиратели. В останалите 15 секции броят на членовете е 9 души. 156 са членовете на секционните комисии в общината.