/ NOVA
Специалните формати и информационните емисии на медията са предпочитаният източник на информация сред населението в активна възраст в България
Зрителите в активна възраст (18-49) еднозначно са гласували доверие на новините и публицистиката на NOVA в изборния ден. С доказания си опит в отразяването на ключови за страната и света събития, екипът на медията осигури пълно информационно покритие на най-важното в деня на вота в своите специални формати и новинарски емисии. Регистрираният аудиторен дял при тях е трайно по-висок от този на втората телевизия в класацията:

аудиторен дял
NOVA

Разликата е особено голяма в програмата до обяд, където преднината на NOVA спрямо втората телевизия е в порядък от над 50%. През целия неделен ден журналистите на медията дадоха възможност на зрителите да проследят обективно изборния ден с директни включвания от над 30 точки в страната и чужбина. Над 14-часовата програма на NOVA, посветена на парламентарните избори, приключи след полунощ, когато продължава да води класацията на най-гледаните телевизии в страната.