Пуснаха психиатъра Терзийски срещу 10 000 лв.
Пуснаха психиатъра Терзийски срещу 10 000 лв. / снимка: Sofia Photo Agency

Психиатърът доктор Руслан Терзийски излиза от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Прокуратурата няма да иска постоянен арест за Терзийски, съобщи за Дарик районният прокурор Александър Налбантов.

Наблюдаващият прокурор Мартин Бешков няма да иска постоянен арест за доктор Терзийски, тъй като са налице безспорни доказателства, но не са налице другите опасности – да се укрие или да извърши друго престъпление.

Той има постоянен адрес и не е осъждан, няма други висящи дела срещу него. По това дело д-р Терзийски е разследван заради изготвена от него невярна експертиза по дело за незаконно оръжие. Психиатърът се разследва по същото дело и за друга еспертиза, съобщи Александър Налбантов. Все още прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства, за да му се повдигне обвинение и по това.

Става дума за това, че д-р Терзийски е дал становище, че един човек е дееспособен и разбира постъпките си и неговият апартамент е продаден. Човекът с тежка мозъчна травма е починал на следващия ден, а върху документа за продажба на апартамента е положен не неговия подпис, а отпечатък от палеца му. Д-р Терзийски ще бъде пуснат от следствения арест.