Пуснаха младеж, наръгал жена на спирка
Пуснаха младеж, наръгал жена на спирка / снимка: Dariknews.bg, архив
Пуснаха младеж, наръгал жена на спирка
80923
Пуснаха младеж, наръгал жена на спирка
  • Пуснаха младеж, наръгал жена на спирка

25-годишен младеж, който намушка с нож жена на спирка в столицата, беше освободен от ареста с мярка „подписка".

В продължение на близо две седмици полицията издирваше извършителя чрез снимки от камера, монтирана на сграда в близост до района на инцидента.

В ранния следобед на 26 юни, на оживена спирка на на ул."Алабин", 39- годишна жена беше намушкана с нож. Причините за нападението до момента са неизвестни.

По щастливо стечение на обстоятеслтвата, жертвата не е пострадала тежко и е освободена от болница без опасност за живота.

По случая бе образувано разследване, а основната следа на криминалистите се оказаха записи от камери на търговски обекти в района на нападението.

От снимките, които МВР разпространи на официалния си сайт, се виждат двама души - млад мъж и възрастна жена. Благодарение на хора, които са разпознали младежа от снимките, той е задържан преди два дни в София.

Жената от записа е негова майка и няма нищо общо с инцидента, съобщиха за Дарик от полицията. Оттам уточниха, че няма информация 25-годишният мъж да е криминално проявен. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, но той е освободен, тъй като СРП му е наложила мярка за неотклонение „подписка".

При сходен инцидент преди повече от два месеца в столичната Борисова градина издъхна 16-годишен ученик от Търговско-банковата гимназия. Георги Игнатов беше нападнат по същия начин - с нож, посред бял ден, на пейка в оживена част на парка, която се намира на метри от метрото.

Седмица по-късно МВР разпространи видеозапис от камера, от който се вижда размазан образ на бягащо момче с раница и съобщи, че въпросният младеж може да е евентуален извършител или свидетел на убийството. Нападателят на ученика и до момента е в неизвестност.