Пуснаха корумпирани данъчни срещу 1000 лв. гаранция
Пуснаха корумпирани данъчни срещу 1000 лв. гаранция / netinfo

Парична гаранция от 1000 лева поиска съдът за двамата данъчни инспектори от Пазарджик, които бяха задържани с подкуп от 60 хиляди лева.

38-годишен служител на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите и 45-годишната му колежка бяха уличени във вземане на подкуп от бизнесмен от Пазарджишка област, който се занимава с добив и обработка на дървен материал.

Двамата данъчни инспектори са съставили акт за данъчни пропуски на бизнесмена по време на ревизия в предприятието му. Те обяснили, че проблемът му може да бъде решен, като го насочили към трето лице, на което той трябвало да даде 60 хиляди лева. По случая са сигнализирани регионалното звено за борба с организираната престъпност /РЗБОП/, които със съдействието на Окръжна прокуратура-Пазарджик и служители на Националната агенция по приходите, са осъществили специализирана акция за разкриване на престъплението.

При обиск в домовете на двамата данъчни са открити ревизионни актове, фактури и три компютърни конфигурации. Двамата бяха задържани за 72 часа в ареста, а настояването на прокуратурата за постоянна мярка "задържане под стража" не бе уважено от съда, който ги пусна под гаранция от 1000 лева.

Други новини от Пловдив