Пуснаха данъчната под домашен арест
Пуснаха данъчната под домашен арест / netinfo

Пловдивският окръжен съд пусна под „домашен арест” 47-годишната данъчна служителка Веселка Маринова-Милчева, която беше заловена с подкуп от 300 лева в петък. Делото се гледа при закрити врата, защото част от доказателствата са събирани със специални разузнавателни средства.

Милчева е обвинена в длъжностно престъпление, за това, че като служител на Националната агенция по приходите е поискала и приела пари от фирма „Турист Спорт Ко” ЕООД, за да не й налага санкции, след като данъчната е установила нередности с осигуровките при ревизия на дружеството.

Мотивите на съда за освобождаване на Милчева от ареста и връчването й в къщи под домашен арест са, че има постоянен адрес, сама се грижи за малолетния си син, отстранена от работа и срещу нея е стартирана процедура по дисциплинарно уволнение, т.е. не е налице вероятност да извърши друго престъпление.

Решението на съда не е окончателно. То подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативния съд. Прокуратурата ще обсъди мотивите на съда и едва тогава ще реши дали ще внесе протест в съд, с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, заяви прокурорът Галина Андреева.

Още новини от Пловдив