Психолог ще работи с деца, които се правели, че се дрогират в училище
Психолог ще работи с деца, които се правели, че се дрогират в училище / Thinkstock/Getty Images

Психолог ще работи с родителите и учениците, които се правят, че се дрогират в сливенско училище. Това заяви пред Дарик директорът на ПМГ Марияна Милева.

Тя уточни още, че на 14 декември на заседание на колегията ще бъде обсъдена степента на наказанието на учениците, защото по думите й такова поведение не е нещо нормално.

„Случаят е много неприятен. По-важен е въпросът какво правят тези деца", добави още директорът. Версията на деветокласниците, участвали в клипа, че са "смъркали" протеин е потвърдена от медицински изследвания. Изследванията на всички деца за наркотици са отрицателни, заяви Марияна Милева.

Деца се дрогират в училище в Сливен? (ВИДЕО)

Записът е направен на 4 декември във времето между 9.50 и 10.10 часа, в голямото междучасие. „Неприятното е това, че ПМГ влиза в новините с нещо, което не е лицето на училището. Вчера двама възпитаници на гимназията са спечелили награди от престижно състезание, но ние днес не коментираме техните награди, а коментираме поведението на четирима, които са решили да се пошегуват. Това е абсурдното в случая. Днес ние ставаме обект на някакво по-особено внимание във връзка с наркотици. Ние не сме оазис, нито сме изолирани", добави Милева.

По думите й четирите деца от клипа не са отличници, но не са и слаби ученици, нямат други лоши прояви.