Проверяват служителите в дирекция Миграция, работили с арестувания директор
Проверяват служителите в дирекция Миграция, работили с арестувания директор / cнимкa: Sofia Photo Agency

Задържаният директор на дирекция "Миграция" към МВР Стефан Христов е работил със свои служители от дирекцията и в момента се изяснява вината на всеки от тях и дали имат вина. Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в отговор на въпрос на  журналисти. „Преценява се ролята на всеки един от служителите, които са били ангажирани с вероятната престъпна дейност на директора на дирекция "Миграция", ако бъдат събрани достатъчно факти и обстоятелства, които да предполагат задържане на служители, те ще бъдат направени", коментира Георгиев.

Има и "октоподи и октоподчета", непрекъснато изваждаме по някой "октопод", заяви Георгиев, попитан дали са установени "октоподите в МВР", съобщава БТА. Въпросът е и другите да започнат "да си вадят октоподите", защото трябва да има някакъв синхрон, допълни той. След като дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР не е спряла да работи, значи има достатъчно, добави той в отговор на въпрос "колко са октоподите в МВР".

Главният секретар на МВР отговори на журналистически въпроси след пресконференция в Националния исторически музей за една от малко запазените части от Режанското монетно съкровище, която тази сутрин беше транспортирана до НИМ от специализиран отряд на МВР от Регионалния исторически музей в Перник.