Проверяват материалите за убийството на студента Стоян Балтов
Проверяват материалите за убийството на студента Стоян Балтов / Sofia Photo Agency

В изпълнение на контролните си функции, Апелативният прокурор на София Вичо Вичев е разпоредил служебна проверка на материалите по делото за смъртта на студента Стоян Балтов. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Софийската апелативна прокуратура е преценила, че според събраните по делото доказателства деянието може да бъде квалифицирано по член от Наказателния кодекс за убийство, извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточняват от прокуратурата.

С постановление на Софийската апелативна прокуратура от 19 декември на Софийската градска прокуратура е разпоредено да се предприемат процесуално-следствени действия по повдигане и предявяване на нови обвинения на двамата задържани Вили Георгиев и Александър Данаилов.

Към момента на двамата е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, напомнят от пресцентъра на прокуратурата.