/ ThinkStock/Getty Images
Софийската градска прокуратура проверява сигнал за подкуп от бившия следовател Петьо Петров срещу европейския делегиран прокурор Теодора Георгиева, ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, както и срещу прокурор от Софийска градска прокуратура, потвърдиха за БТА от Софийската градска прокуратура.

Сигналът е получен миналата седмица. Той е разпределен на наблюдаващ прокурор и е започната проверка, каза заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Той посочи още, че не се знае дали наистина сигналът е подаден и е подписан от Петров. Кръстев припомни, че бившият следовател Петьо Петров е обявен за общодържавно и международно издирване, има издадена Европейска заповед за арест във връзка с казуса „Осемте джуджета“.

Потърсена за коментар европейският делегиран прокурор Теодора Георгиева заяви, че категорично отрича обвиненията срещу нея в сигнала. Георгиева добави, че подобен сигнал не е постъпвал в Европейската прокуратура и не се води проверка. Тя посочи, че е в правомощията на българската прокуратура да установи местонахождението на Петров и да снеме обяснения от него за тези твърдения. По думите ѝ прокуратурата трябва да разбере дали авторът на сигнала е Петьо Петров и ако не, кой е авторът, както и да провери съдържанието му.

Не мога да ви дам коментар, не съм виждала сигнала, не съм запозната с него, каза за БТА ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която също е посочена в сигнала на Петров.
Константин Костов/БТА