Слави Трифонов
Слави Трифонов / БТА
Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е започнала да получава партийната субсидия в пълен размер след последните парламентарни избори през октомври, показа проучване на Mediapool. Държавата е превела на партията цялата дължима сума от 191 616 лева, която е за периода октомври – декември 2022 година, става ясно от документите.

Партийната субсидия по закон е 8 лева на получен глас на парламентарните избори. Цялата сума се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие. До този момент ИТН е получавала по един лев на глас, което е видно от публично достъпната информация. От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лева. След последните избори сумата за ИТН рязко нарастват, въпреки че подкрепата за партията се срина и тя не успя да влезе в парламента.

Слави Трифонов: Всички знаят, че няма как да стане правителство, но всички играят този жалък театър

Според Mediapool ИТН винаги е подавала предварително заявление, че желае да получи субсидия до размера на 1 лев за получен глас и толкова са били превеждани от държавата. След изборния провал такава декларация не е била подадена и държавата е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и интереси до КПКОНПИ. Той дълго време не реагира на темата, докато накрая излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил.
БГНЕС/ Mediapool