/ МВР, пресцентър
17 кг хероин и над 35 кг амфетамин са иззели полицейски служители и митничари при съвместни операции, реализирани под ръководството на прокуратурата. Операциите са свързани със засилен контрола по граничните пунктове в страната, съобщиха днес от МВР.
 
Вчера сутринта на Капитан Андреево 66-годишен мъж, който пътувал в автобус от Турция, обявил, че пренася фаянсови плочки. При  проверката се оказало, че кашонът е пълен със 17 кг хероин на обща стойност 1,2 млн. лв.
 
Мъжът, криминално проявен и с присъда за трафик на хора през границата, е задържан.
 

МВР, пресцентър


Друга пратка е задържана на митнически пункт Малко Търново. Проверката на лек автомобил, пътуващ към Турция, е извършена на 13 май вечерта. Дрогата - над  35 кг амфетамин, на стойност 1,1 млн. лв., била скрита в тайници в купето и багажника на колата. 
 
Шофьорът, 48-годишен мъж от Исперих, също криминално проявен, е задържан. По първоначални данни амфетаминът е бил предназначен за Близкия Изток, а хероинът - за страните от Западна Европа.
 

МВР, пресцентър


Главният секретар на МВР комисар Младен Маринов и Георги Костов подчертаха, че противодействието на контрабандата остава приоритет на МВР и Агенция "Митници". Те единодушно завиха, че без постигнатото добро сътрудничество и упорита работа, би било невъзможно постигането на желаните резултати.