Протестът пред къщата на Борисов е тероризъм, заяви Московски
Протестът пред къщата на Борисов е тероризъм, заяви Московски / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Протестът пред къщата на Борисов е тероризъм, заяви Московски
65213
Протестът пред къщата на Борисов е тероризъм, заяви Московски
  • Протестът пред къщата на Борисов е тероризъм, заяви Московски

"Не е ли срамно един мъж на 50-годишна възраст да няма събрани 20 000 лв.".

С този риторичен въпрос по повод декларираното от политиците пред Сметната палата се обърна към журналисти депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.

Като пример той посочи, че има депутати с дългогодишен стаж, които в декларациите си към Сметната палата посочват, че живеят само от заплатата си и нямат спестявания.

Горанов и колегата му депутат от ГЕРБ Ивайло Московски се срещнаха с медиите по повод работата на Комисията, която проверява полетите на Авиоотряд 28 по времето на кабинета "Борисов".

Според депутата от ГЕРБ Владислав Горанов срещу партията на Бойко Борисов се води кампания, в която участват хора без морал и с укрити доходи.

Депутатът обясни, че няма нищо нередно в това един премиер да се ползва от услугите на Авиоотряда:

„Очаквате, както по времето на Стамболов, да тръгнем всички с шаячните гащи, за да се чувстват хората по-добре. Напротив, това е популизъм и той често се използва, особено от Тройната коалиция, за да хвърли прах в очите на хората за всички неща, които стават зад това. Затова няма да видите нищо в декларациите на доста заможни политици, които като ги погледнете как са облечени, ще направите извод, че една депутатска заплата не стига само за костюма. Не е ли срамно един мъж на 50 години да няма 20 000 лв.?", каза още Горанов.

Депутатът Ивайло Московки определи като тероризъм протестът на граждани пред къщата на Бойко Борисов в Банкя:

„По-скоро въпросът е защо до момента МВР не се е самосезирало. Представете си този човек, ако имаше малки деца, семейството му е там, как да живеят нормално тези хора? Това е тероризъм в сегашните условия".

Московски осъди и отказа на Комисията да разгледа полетите с правителствения авиоотряд и по време на Тройната коалиция.

Той обяви, че двамата с Горанов са изискали в качеството си на депутати справка за полетите с държавните самолети за периода 2005 - 2009 г.

В справката има полети до Южна Корея, от Сеул до Канбера, Австралия. Самолетът е трябвало да кацне допълнително в Сидни, защото управляващите искали да разгледат операта.

„Друг пример пък е правителствена делегация в Перу, която се връща без няколко министри. По наша информация единият от тях останал на Каймановите острови", заяви още Московски.